Elk mens heeft intuïtie op zijn of haar eigen manier. De één voelt dingen aan, de ander weet simpelweg wat goed voor hem of haar is, een derde ziet ineens datgene wat nu net nodig is enzovoorts. Sommige mensen zijn zich dit bewust waar anderen soms onbewust precies op de juiste plek zijn en het juiste zeggen. Hoogsensitieve mensen hebben over het algemeen makkelijk contact tot hun intuïtie.
Zoals een vriend van vroeger weleens tegen mij zei:

‘Signalen van andere oppikken (‘helderzien’) is een kunstje wat iedereen kan leren. Waar het om draait in het leven is hoe je daarin staat. Ben je transparant, leef je dicht bij jezelf, luister je naar jouw intuïtie en sta je klaar voor je medemens zonder jezelf te verliezen?’.

Dit is mij altijd bijgebleven.

 

 

 

Rust begint van binnen

Voor degenen die zo graag iets willen gaan zien, horen, voelen of weten: de echte levenskunst is je leven te leiden dat helemaal bij jou past. Luisteren naar wat je intuïtie jouw te vertellen heeft. Wanneer je dit gaat volgen zal er ruimte komen voor meer zicht op anderen. Je aandacht gaat dan niet meer van jezelf weg naar de ander, maar komt van binnenuit waar je eigen rust heerst.

Voor de mensen die hun intuïtie in de loop van de jaren hebben ontwikkeld geldt hetzelfde: De essentie is het leven zelf dat door jou heen vloeit.

HSP Tip Hoe meer je luistert naar je eigen behoeften, des te dieper de rust in jezelf. Wat ruimte schept voor meer overzicht in je leven en omgeving.

 

 

Intuïtie is als een spier

Je zult je intuïtie zult deze ontwikkelen door te trainen. Dit gaat met vallen en opstaan, dus geef niet op als iets de eerste keer niet lukt. Meestal is de mislukking je leerschool om het de volgende keer anders te doen want juist door je later te realiseren dat het je intuïtie was die tegen je sprak maar je dit in de wind sloeg, zul je een volgende keer eerder begrijpen dat het je intuïtie is die jouw waarschuwt of zachtjes de goede richting wijst.

HSP Tip: Wees lief voor jezelf wanneer een keuze verkeerd uitpakt, ook jij mag fouten maken en zo van het leven leren!

 

 

 

Geduld is een schone zaak

We willen graag alles meteen al kunnen en als je kijkt naar de huidige consumptiemaatschappij waar we op materialistisch vaak vrijwel direct een heleboel kunnen krijgen, is het des te meer een uitdaging om geduld op te brengen. Rome is ook niet in één dag gebouwd en de voldoening is groter als we ons ergens voor moeten inspannen. Heb geduld!

HSP Tip Zorg dat je naast jezelf ontwikkelingen ook leuke dingen ter ontspanning plant, daar krijg je energie van geeft een evenwicht in jezelf.

Mijn naam is Maaike Kruijsenik begeleid hoogsensitieve mensen naar een krachtig leven vanuit jezelf. Elke stap dichter naar jezelf maakt jouw wereld een stukje mooier. ♥…. Meer HSP tips Facebook, Instagram, Pinterest